logo songteksten.net

Willeke Alberti: rijvaardigheidstest is vernederend

Ouderen worden nog steeds gediscrimineerd in Nederland. Dat stelt Willeke Alberti (75) woensdag in De Telegraaf. De zangeres doet daarom mee aan de overheidscampagne De waarde van ouder worden.

"Ik vind het bijvoorbeeld heel vernederend dat iedereen van 75 jaar en ouder een rijvaardigheidstest af moet leggen", aldus Willeke in de krant. "Natuurlijk snap ik dat er oudere mensen zijn voor wie zelfstandig autorijden niet meer verantwoord is. Maar er zijn ook genoeg senioren die prima zelfstandig functioneren. Betoon die mensen eens wat meer respect dan ze af te doen als uitgerangeerd."

Voor de actie voor meer respect voor ouderen nam de zangeres onder meer een video op met haar 27-jarige kleindochter Estelle. "Met deze campagne laten we zien dat er heel veel senioren zijn die nog middenin het leven staan. Dat zijn wijze en interessante mensen waar jongeren nog heel veel van kunnen leren. Zoals de senioren ook weer heel veel kunnen opsteken van communicatie met jongere mensen. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen, is openstaan voor elkaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren