logo songteksten.net

Grammy-organisatie verrast door uitblijven nominaties The Weeknd

The Recording Academy is ook verrast dat The Weeknd geen enkele nominatie voor de Grammy's heeft binnengehaald. De organisatie ontkent dat stukgelopen onderhandelingen over een optreden tijdens de awardshow een rol hebben gespeeld.

"We snappen dat The Weeknd teleurgesteld is dat hij niet is genomineerd. Ik was ook verrast en kan me voorstellen wat hij voelt", zegt The Recording Academy-baas Harvey Mason Jr. tegen Variety. "Zijn muziek was dit jaar uitstekend en zijn bijdragen aan de muziekgemeenschap en aan de wereld verdienen ieders bewondering. We waren dan ook blij te horen dat hij de Super Bowl-halftimeshow gaat doen en we hadden hem het weekend ervoor ook graag op het Grammy-podium gezien."

Volgens Mason Jr. zijn er elk jaar veel minder nominaties dan artiesten die er eentje verdienen. "Voor alle duidelijkheid: het stemmen in alle categorie├źn eindigde ruim voordat het optreden van The Weeknd tijdens de Super Bowl werd aangekondigd dus het heeft op geen enkele manier invloed gehad op het nominatieproces."

Commissies

The Weeknd noemde The Recording Academy eerder "corrupt" na het uitblijven van nominaties. Hij stelde dat hij, zijn fans en de muziekindustrie meer transparantie moeten krijgen over het reilen en zeilen van de organisatie.

Variety denkt dat The Weeknd mogelijk nominaties niet kreeg, omdat de verschillende commissies die beslissen over het nominatieproces hem los van elkaar in een andere categorie plaatsen. Zo zou de popcommissie hem wellicht r&b hebben gevonden en de r&b-commissie juist andersom. Dat verklaart echter niet dat The Weeknd niet meedoet in de hoofdcategorie├źn beste album en beste single van het jaar.

After Hours van The Weeknd was afgelopen jaar een van de succesvolste platen ter wereld. Het nummer Blinding Lights werd in tientallen landen een nummer 1-hit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren