logo songteksten.net

Gouden Roos voor Sex Education-ster Ncuti Gatwa

Sex Education-acteur Ncuti Gatwa krijgt volgende maand een speciale Gouden Roos, een van de belangrijkste Europese televisieprijzen. Gatwa wordt bekroond met de Performance of the Year Award, maakte de Zwitserse organisatie donderdag bekend.

De acteur krijgt de prijs vanwege de rol van Eric in Sex Education. Volgens de organisatie is zijn vertolking een overwinning op het gebied van representatie van de lhbti-gemeenschap. Gatwa voelt zich vereerd dat hij de Gouden Roos heeft gewonnen voor het personage. "Het is zo'n plezier om Eric te spelen, iemand die heel leuk is maar ook veel diepte heeft. Het feit dat mensen zichzelf herkennen in hem en zich de issues die we in de serie laten zien kunnen voorstellen, is heel inspirerend en heel belangrijk voor mij als acteur."

De organisatie maakte donderdag eveneens bekend dat actrice Daisy Edgar-Jones de Emerging Talent Award heeft gewonnen. De actrice, de eerste winnares van deze nieuwe prijs, krijgt hem vanwege haar rol in de serie Normal People.

De 59e uitreiking van de Gouden Rozen vindt op 9 december digitaal plaats. In totaal worden er prijzen uitgereikt in twaalf categorie├źn aan genomineerden uit verschillende landen. De Nederlandse programma's Frontberichten, Toren C en Het Anne Frank Video Dagboek maken ook kans.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren