logo songteksten.net

Meer bioscopen gaan Maradona-documentaire vertonen

Steeds meer bioscopen gaan komende week als eerbetoon de documentaire over voetballegende Maradona opnieuw vertonen. Behalve theaters in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn er nu ook zalen in Eindhoven, Hilversum, Leiden en Bussum die de film weer in roulatie nemen.

Dat heeft distributeur Cineart vrijdag gemeld. Meerder voorstellingen zijn al uitverkocht. Het Argentijnse voetbalicoon overleed woensdag op 60-jarige leeftijd.

De kans is groot dat hier nog meer doeken bijkomen. "Veel theaters hebben bij ons aangeklopt voor de film", stelt een zegsvrouw. "Het is alleen voor veel bioscopen lastig om te schuiven in hun weekprogrammering. Dus veel theaters gaan pas volgende week donderdag meedoen."

Bizar leven

Regisseur Asif Kapadia koos er na succesvolle films over racer Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse voor om in zijn nieuwste documentaire de Argentijnse voetbalgod Diego Maradona onder de loep te nemen. Aan de hand van veel uniek archiefmateriaal vertelt Kapadia in twee uur over zijn bizarre leven en carrière; de focus ligt op de jaren dat Maradona in Napels speelde.

De film is ook online te zien op NPO Plus.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren