logo songteksten.net

UNITY belooft verrassing op songfestivalpodium

Voor meidengroep UNITY breekt een spannend weekeinde aan. Zondagavond staan Demi van den Bos (14), Maud Noordam (14), Jayda Monteiro da Silva (13) en Naomi Traa (13) namens Nederland in de finale van het Junior Eurovisiesongfestival. Het kwartet wil Europa verrassen met hun act, zo vertellen ze aan het ANP.

Door de coronacrisis is alles dit jaar anders aan het Junior Songfestival, die anders dan de grote broer wél doorgaat. De artiesten treden vanuit hun eigen land op en van publiek is ook geen sprake. De meiden van UNITY zijn er echter niet rouwig om.

"Het is natuurlijk wel jammer dat we niet naar Polen gaan", vindt Demi. "Maar het is ook wel weer extra bijzonder. We doen dingen die andere jaren nooit zijn gedaan. Dat is weer bonus." Naomi vult aan: "We zijn dankbaar dat er überhaupt een show is. En dat het opgelost is op deze manier."

Best Friends

Met hun liedje Best Friends gaan Demi, Maud, Jayda en Naomi voor de winst. Als enige van de twaalf deelnemende landen treden zij als groep op. "Ik denk dat dat ons wel uniek maakt", zegt Maud. "En het is natuurlijk ook fijn dat we elkaar hebben op het podium. We vallen wel op met z’n vieren tussen alle mensen die solo zijn."

Hun finaleact zal grotendeels op het optreden tijdens de nationale finale lijken. "De deuren keren terug en er zit een kleine verrassing in onze act", zegt Naomi. Wat dat is willen de meiden nog niet vertellen. Wel zijn ze blij dat ook Demi nu gewoon mee kan doen. Zij moest de nationale finale in september nog missen omdat ze corona had.

Spanje

De grootste concurrentie komt waarschijnlijk uit Spanje, denkt UNITY. Zangeres Soleá is in ieder geval de favoriet van Demi, Maud, Jayda en Naomi: "Spanje heeft een superleuk liedje die in je hoofd blijft zitten." Of het ook gaat winnen is de vraag. Demi: "Ik heb van alle acts al een beetje gezien. Iedereen heeft zo z’n eigen twist gegeven maar we hebben het nog niet live gezien en dan zal het toch weer anders zijn."

De finale van het Junior Eurovisiesongfestival vindt zondag om 17.00 uur plaats. Anders dan bij het grote songfestival kan het publiek al het hele weekeinde stemmen en ook op het eigen land.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren