logo songteksten.net

'Dolly Parton had presidentiële medaille moeten krijgen'

Barack Obama, de voormalig president van de Verenigde Staten, heeft er ontzettend veel spijt van dat hij Dolly Parton niet heeft geëerd met de Presidential Medal of Freedom tijdens zijn ambtstermijn. Dit liet hij weten in een interview met Stephen Colbert tijdens diens late night show.

Parton kwam onlangs in het nieuws nadat bekend werd dat ze een miljoen dollar had gedoneerd om wetenschappers te steunen met de ontwikkeling van een coronavaccin. Obama trok het boetekleed aan en zei: "Het is echt een schande dat deze vrouw nog niet geëerd is. Heel eerlijk gezegd dacht ik dat ze allang de presidentiële medaille had gekregen, omdat ze al jarenlang ontzettend veel doet aan liefdadigheid. Maar ik had het mis."

Obama liet weten het hier niet bij te laten zitten. "Ze verdient deze onderscheiding. En daarom zal ik Joe Biden bellen om daar werk van te maken." Biden, die 8 jaar lang vice-president was ten tijde van Obama's presidentschap, is nu zelf verkozen tot Amerika's 46e president. Hij wordt op 20 januari 2021 geïnaugureerd in Washington DC.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren