logo songteksten.net

Dennis van Aarssen wint Edison Jazzism Publieksprijs

Dennis van Aarssen, de winnaar van het negende seizoen van The Voice of Holland, heeft woensdagavond de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen. De zanger kreeg de meeste stemmen voor zijn album Forever You. Dennis nam de prijs in ontvangst in het tv-programma M.

Ook Teus Nobel werd verrast met een beeldje. Hij kreeg voor zijn album Saudade de Edison in de categorie Jazz Nationaal. De Edison Jazz Oeuvreprijs ging dit jaar naar twee muzikanten. Trompettist Eric Vloeimans werd gekroond en pianist Louis van Dijk won die prijs postuum.

In de categorie Jazz/World werden woensdag nog meer winnaars aangekondigd. Zo ging het beeldje voor Jazz Internationaal naar Joel Ross voor het album Kingmaker en werden Maria Mendes en Terri Lyne Carrington bekroond voor respectievelijk Jazz Vocaal Nationaal en Jazz Vocaal Internationaal. De Edison voor World ging naar Burna Boy. Zangeres Brittany Howard, bekend van Alabama Shakes, kreeg de prijs voor Soul, Funk, R&B.

De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy's genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. Edisons worden uitgereikt in drie genres: Klassiek, Pop en Jazz/World.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren