logo songteksten.net

Capcom en Square Enix steunen Nintendo

(Novum) - Game-uitgevers Capcom en Square-Enix steunen Nintendo in hun poging de Nintendo 3DS aan de man te krijgen. Vreemd genoeg komen de verrassingen voor de Nintendo 3DS niet uit de stal van de gamegigant zelf. Dat bleek dinsdag tijdens een presentatie die Nintendo gaf in Tokyo.

Square Enix heeft onder meer het muziekspel Theatrhythm: Final Fantasy in productie, als mede het rollenspel Dragon Quest Heroes: Rocket Slime 2. De uitgever maakte indruk met de eerste beelden van het nieuwe actierollenspel Bravely Default Flying Fairy, waar verder nog niets over bekend is. Capcom gooide daar twee spellen binnen de actieserie Monster Hunter, te weten Tri G en deel vier, bovenop.

Twee dagen voor de start van de Tokyo Game Show, een beurs die Nintendo traditioneel niet bijwoont, had Nintendo alle ogen moeten laten richten op de Nintendo 3DS. De gamegigant heeft het moeilijk en moest begin vorige maand een drastische prijsverlaging doorvoeren om consumenten over te halen een 3DS te kopen.

Op dit moment ontbreekt het de 3D-spelcomputer nog vooral aan games. Voor volgend jaar heeft Nintendo spellen aangekondigd als het rollenspel Paper Mario, de sportgame Mario Tennis, de simulatiegame Animal Crossing en het avontuurlijke Luigi's Mansion 2. Echte verrassingen bleven uit. Het langverwachte actiespel Kid Icarus: Uprising is bovendien uitgesteld naar begin volgend jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren