logo songteksten.net

Blinding Lights van The Weeknd is Song van het Jaar

Blinding Lights van The Weeknd is door de luisteraars van VPRO 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar 2020. De ontknoping werd vrijdagavond uitgezonden door NPO 3FM.

De Canadese zanger scoorde afgelopen jaar met Blinding Lights een wereldhit. Het nummer werd meer dan 1,7 miljard keer beluisterd op de verschillende streamingplatforms en belandde in tientallen landen, waaronder Nederland, op de eerste plaats.

Op de tweede plaats in de Song van het Jaar-verkiezing eindigde Oh van Eefje de Visser. Zij is daarmee ook direct de hoogst genoteerde Nederlandse artiest. De zangeres won eerder op de avond bovendien de 3voor12 Award voor het beste Nederlandse album van het jaar met Bitterzoet.

Merol

Op drie staat Lost in Yesterday van Tame Impala. De top vijf wordt gecompleteerd door Impossible van Nothing But Thieves en A Hero's Death door Fontaines D.C. Met Froukje (Groter Dan Ik), DI-RECT (Soldier On) en Goldband (De Wereld) staan er nog drie Nederlandse producten bij de eerste tien.

3voor12 kiest al 36 jaar de Song van het Jaar. Vorig jaar won Merol met Hou Je Bek En Bef Me. Andere recente winnaars zijn onder anderen Kensington, De Staat, Tame Impala, Daft Punk en Arcade Fire.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren