logo songteksten.net

'Internationale artiesten pas begin 2022 in Nederland te zien'

Wie na de coronacrisis een internationale act zoals The Rolling Stones wil zien, moet waarschijnlijk geduld hebben tot minstens begin 2022. Dat vertelt Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome, in het AD.

"We zijn afhankelijk van landen om ons heen. Zo’n grote band moet een hele tournee draaien. Als Duitsland of Engeland nog dicht zijn, gaat het niet door", aldus Damman.

Ook Duncan Stutterheim, medeoprichter en eigenaar van entertainmentbedrijf ID&T, ziet de nabije toekomst voor concerten en festivals in Nederland somber in. "Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festival­zomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven. De voorbereidingen kunnen pas beginnen wanneer het zeker is dat de festivals door kunnen gaan. Vanaf dat moment is er zeker een half jaar nodig."

Damman voegt daaraan toe dat de ondernemingen creatief zijn, maar is wel kritisch op het handelen van de Tweede Kamer en minister Van Engelshoven. "Ze gaat harken om het te redden", aldus Damman. "Over ons wordt tijdens zo’n debat niet gesproken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren