logo songteksten.net

Jarig Metropole Orkest krijgt gemeentepenning van Hilversum

Het Metropole Orkest heeft maandagochtend uit handen van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes de gemeentespeld gekregen. Die gaat "in bijzondere gevallen" als blijk van erkentelijkheid naar inwoners of organisaties die zich voor Hilversum in grote mate verdienstelijk hebben gemaakt. Die stad is de standplaats van het orkest.

Broertjes noemde het Metropole "een orkest van wereldformaat". "Zij zijn nationaal en internationaal bekend. Het is een eer om het orkest de gemeentespeld te overhandigen."

Het Metropole Orkest, dat in totaal uit zo'n vijftig mensen bestaat, viert dit jaar het 75-jarig bestaan. In die tijd heeft het orkest allerlei muziekstijlen gespeeld en tal van wereldartiesten begeleid. Het orkest produceerde meer dan 150 albums en werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. In 2014 ontvingen zij de Edison Oeuvre Award voor hun rol in het Nederlandse muziekleven. Verder heeft het orkest vier Grammy Awards gewonnen en zijn ze twintig keer genomineerd voor deze prijs. Ook hebben de musici zes keer opgetreden in de Royal Albert Hall.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren