logo songteksten.net

Tientallen theaterartiesten nemen kerstnummer op

Meer dan honderd theater- en musicalartiesten hebben samen een kerstnummer opgenomen. Het liedje, met de titel Daar Ben Jij, komt woensdag uit.

Tussen de deelnemende artiesten zitten vele bekende namen zoals Alexandra Alphenaar, Anouk Maas, Brigitte Heitzer, Dennis Willekens, Ger Otte, Hugo Haenen, Jordy van Loon, Lisse Knaapen en Maaike Widdershoven. Ook onder anderen Marcel Visscher, Mariska van Kolck, Marjolein Touw, Marjolein Teepen, Stanley Burleson, Tessa Sunniva van Tol en William Spaaij doen mee.

Producent Christian Seijkens nam het initiatief voor het project. Het nummer gaat volgens hem niet over corona of over dichte theaters en afgelaste voorstellingen, maar juist over hoop en positiviteit. "In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied jĂșist daarover", zegt hij. "Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we liefhebben met deze song omarmen."

Speciaal voor doven en slechthorenden is er een versie van de videoclip gemaakt met een tolk. Donderdag, een dag na de Nederlandse release, komt er ook een Vlaamse versie uit gezongen door meer dan zeventig Vlaamse theaterartiesten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren