logo songteksten.net

Cabaretiers maken cd vol covers van Jeroen van Merwijk

Dertig kleinkunstenaars en muzikanten hebben een cd gemaakt als eerbetoon aan Jeroen van Merwijk. De 65-jarige cabaretier meldde begin dit jaar dat hij kanker heeft. Daarom moest hij ook zijn tournee afgelasten.

Dertig cabaretiers hebben op initiatief van Herman Finkers tijdens de lockdown een nummer van Van Merwijk opgenomen in een eigen versie. Onder de vrienden die hebben meegewerkt aan het project behoren Paul van Vliet, Dolf Jansen, Erik van Muiswinkel, Hans Dorrestijn, Harrie Jekkers, Niet Uit Het Raam, Diederik van Vleuten, Kees Torn en Mike Boddé.

Van Merwijk kreeg het eerste exemplaar van de cd vorige week als verrassing uitgereikt in zijn huis in Frankrijk, waar hij nu verblijft. De cabaretier schrijft en schildert nog steeds, vertelde zijn broer Lucas in een gesprek op NPO Radio 5. De nummers zijn vanaf donderdag te horen via Spotify.

De Utrechtse komiek toerde drie decennia rond met theaterprogramma’s als Er zijn nog kaarten, Van Merwijk legt het nog één keer uit en Ik ben blij dat ik mezelf niet ben. Hij maakte ook jarenlang deel uit van het vaste cabaretteam van het radioprogramma Spijkers met Koppen. In 2015 stond hij op het toneel samen met Harrie Jekkers, die met het duo-optreden na vijftien jaar zijn rentree op het podium maakte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren