logo songteksten.net

Taylor Swift verrast fans met nog een album

Taylor Swift geeft haar fans een vervroegd kerstcadeau. De zangeres brengt vrijdag Evermore uit, haar tweede album van 2020 en opnieuw zonder dat vooraf aan te kondigen.

In juli kwam Taylor tot verrassing van velen met het album Folklore, geschreven en opgenomen in quarantaine. Het leverde haar topposities in de wereldwijde hitlijsten op en zes Grammy-nominaties, waaronder voor album van het jaar.

Evermore is "het zusje" van Folklore, zo legt Taylor uit. "Ik kon gewoon niet stoppen met schrijven. Om het poëtischer te zeggen: het voelt alsof we aan de rand van de folkloristische bossen stonden en de keuze hadden om om te draaien en terug te gaan of verder het bos vol met deze muziek in te gaan. We kozen ervoor om er dieper in te dwalen."

Taylor heeft zichzelf ook verbaasd. "Ik heb dit nog nooit eerder gedaan. In het verleden behandelde ik albums altijd als eenmalige tijdperken en begon ik pas met de planning van een volgende als een album was uitgebracht. Bij Folklore was dat anders. Het voelde minder alsof ik wegging en juist meer dat ik terugkwam."

Evermore telt zeventien tracks en opnieuw staan er een aantal samenwerkingen op, waaronder met Bon Iver, Aaron Dessner en het trio HAIM.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren