logo songteksten.net

Naomi Ackie krijgt rol van Whitney Houston in biopic

De 28-jarige Britse actrice Naomi Ackie zag een droom in vervulling gaan toen ze hoorde dat zij uit honderden kandidaten is verkozen om Whitney Houston te mogen vertolken in de biopic I Wanna Dance With Somebody. Het levensverhaal van de in 2012 overleden zangeres verschijnt in het najaar van 2022. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Voor Ackie, die ondermeer bekend is van haar rol in Star Wars: Rise of Skywalker, is dit haar grootste klus die ze tot nu toe te pakken heeft. Volgens scriptschrijver, en regisseur, Stella Meghie is ze geknipt voor de rol. "We hebben heel lang gezocht naar een actrice die echt in de huid van Whitney Houston kan kruipen en keer op keer wist Naomi ons te raken en verrassen tijdens audities. Ze heeft de capaciteit om Whitney professioneel gestalte te geven, maar ook persoonlijk."

De familie van de overleden Houston gaf eerder al toestemming voor de film, die naast Meghie ook geschreven is door Bohemian Rhapsody scriptschrijver Anthony McCarten. Pat Houston, de schoonzus van Whitney, is als producent aan het project verbonden. Ook Clive Davis, Whitneys muzikale mentor en platenbaas, is betrokken bij de productie.

Houston is een van de meest succesvolle zangeressen aller tijden en won tijdens haar carrière ondermeer zes Grammy's. Wereldwijd verkocht ze meer dan 200 miljoen albums en scoorde ze met hits als I Wanna Dance With Somebody, I Will Always Love You en How Will I Know.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren