logo songteksten.net

Amy Winehouse krijgt stichting op verjaardag

(Novum/AP) - De familie van Amy Winehouse heeft op de verjaardag van de overleden zangeres de stichting opgericht die in haar naam jongeren gaat helpen. Amy zou woensdag 28 jaar zijn geworden. Bij de begrafenis van Amy eind juli maakte Mitch Winehouse al bekend dat hij ter ere van zijn dochter een stichting zou oprichten.

De oprichting liep vertraging op toen bleek dat iemand buiten de familie om de naam The Amy Winehouse Foundation had vastgelegd. Volgens Winehouse gaat de organisatie jongeren helpen met hun problemen, waaronder verslavingsproblemen. De precieze naam van de stichting is nog niet bekendgemaakt.

"Het is een hele troost om te weten dat Amy hier trots op zou zijn", vertelt Janis, de moeder van de zangeres. Winehouse kampte jarenlang met een drank- en drugsverslaving.

Het is nog niet bekend of haar alcoholgebruik tot de dood van de zangeres heeft geleid. Uit toxicologisch onderzoek bleek dat er geen drugs zijn gevonden in Amy's lichaam. Naar de doodsoorzaak van de zangeres wordt volgende maand uitgebreider onderzoek gedaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren