logo songteksten.net

Nederlandse artiesten brengen kerstnummer uit

Verschillende Nederlandse artiesten hebben de handen ineen geslagen om een kerstnummer te maken. Onder meer René Froger, Edsilia Rombley, Wolter Kroes en OG3NE zongen mee aan het liedje It's the most wonderful time of the year, dat vanaf woensdag overal te beluisteren is.

Het nummer is opnieuw gearrangeerd voor de groep en bedoeld als cadeau aan alle Nederlanders. De artiesten kwamen zondag samen in het Concertgebouw in Amsterdam om op afstand maar in concertsfeer het nummer op te nemen.

De artiesten zingen onder de naam Just for Joy!, een samenwerking tussen René Froger, Edsilia Rombley, Francis van Broekhuizen, Wolter Kroes, Frank Lammers, Anna Drijver, OG3NE. Zij werkten samen met 45 muzikanten, waaronder Lavinia Meijer, Dominic Seldis, Cor Bakker, leden van het onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook een koor van Maestro-deelnemers, zoals Lucas Hamming, Monic Hendrickx, Stefano Keizers en Frits Sissing doen mee aan de samenwerking.

Alle eventuele opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan twee goede doelen, Muziek aan Bed en Jonge Strijkers. Het lied is een initiatief van contrabassist en lid van Koninklijk Concertgebouworkest Dominic Seldis in samenwerking met het Concertgebouw en Tuvalu Media. "Dit project ontstond uit wanhoop. Ik wilde heel graag iets positiefs doen aan het einde van dit verschrikkelijke jaar. En ik kwam tot de conclusie dat er niets beter opvrolijkt dan een cadeau, het cadeau van muziek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren