logo songteksten.net

Bolland en Van Kooten begraven strijdbijl

(Novum) - Het lijkt erop dat Rob Bolland en Willem van Kooten de strijdbijl hebben begraven. De twee stonden woensdag tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam, waar een kort geding diende. De mannen spraken onder meer over hun conflict over de rechten van verschillende liedjes, waaronder Jeanny en Rock Me Amadeus.

De 56-jarige Bolland ligt al jaren in de clinch met zowel Van Kooten als auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De componist stelt dat Van Kooten zijn liedjes zonder overleg doorverkocht aan het buitenland, waardoor hij naar eigen zeggen zo'n tweeënhalf miljoen euro misliep.

Onlangs liet Bolland beslag leggen op 1,2 miljoen euro die Buma/Stemra moet uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Van Kooten. Dat beslag werd woensdag opgeheven. "Dat is toch mooi, we kunnen weer verder met ons leven", reageerde Van Kooten tegenover Shownieuws.

Ook op andere punten bereikten de twee partijen overeenstemming. Zo mag Bolland voor 210 duizend euro de rechten van meer dan honderd liedjes, waaronder Jeanny, Rock Me Amadeus en In the Army Now, terugkopen. "Hier ben ik erg blij mee", zegt Bolland. "Hier heb ik al die tijd voor gestreden."

Onder de overeenkomst van de heren moet nog wel een handtekening worden gezet. "Ik hoop dat we binnen een maand niks meer met elkaar te maken hebben", vertelt Bolland. "Dan kan ik mijn leven als componist weer opvatten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren