logo songteksten.net

Ashton Brothers is weer compleet

(Novum) - De theatergroep Ashton Brothers voelt zich weer compleet nu Friso van Vemde zich weer bij de groep heeft gevoegd. Vorig jaar werd bij hem lymfklierkanker geconstateerd. "Ik voel nu meer dan ooit tevoren hoezeer wij bij elkaar horen", vertelt Joost Spijkers aan het AD.

In februari vorig jaar was de groep genoodzaakt hun Nederlandse tournee af te blazen. Inmiddels is Van Vemde genezen verklaard en staan ze in het theater met hun derde show Charlatans, A Medicine Show.

In het stuk zit een scène met een vliegende rolstoel. "Die scène speelde we ook al voordat Friso ziek werd", vertelt Spijkers. "Daaraan hebben we niks veranderd. Maar als ik hem nu in zijn rolstoel zie opstijgen, is het puur kippenvel."

Volgens Spijkers vullen hij, Friso van Vemde, Pepijn Gunneweg en Pim Muda elkaar feilloos aan. "Dat is onze kracht. En als het vreselijk tegenzit, zoals afgelopen jaar, dan is er nu ook een besef hoe kwetsbaar we tegelijkertijd zijn. Ik voel nu meer dan ooit tevoren hoezeer wij met ons vieren bij elkaar horen."

De mannen van de Ashton Brothers zijn vanaf november met Marc-Marie Huijbregts te zien in de voorstelling Vertellingen van 1001 Nacht. Daarna gaat de groep werken aan een nieuwe voorstelling, waarvan de première 9 december volgend jaar plaatsvindt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren