logo songteksten.net

Mickey Rooney klaagt stiefzoon aan

(Novum/AP) - Mickey Rooney sleept zijn stiefzoon voor de rechter. De 90-jarige acteur beweert dat Christopher Aber hem liet geloven dat hij financieel aan de grond zat. Ondertussen zou Aber hem voor miljoenen hebben opgelicht.

Rooney diende zijn aanklacht donderdag in bij de rechtbank van Los Angeles. Naast zijn stiefzoon beschuldigt Rooney onder anderen diens vrouw Christina. "Christopher maakte Mickey bang en maakte misbruik van de situatie omdat hij toegang had tot Mickey's inkomen", staat in de aanklacht. "Christopher betaalde zichzelf een riant salaris en gaf Mickey's geld uit alsof het van hem was."

In de papieren staat ook dat Aber de creditcards van zijn stiefvader gebruikte om zelf een luxe leven te kunnen leiden. Zo zou hij twee Mercedessen, een Porsche en een racewagen ter waarde van honderdduizend dollar hebben gekocht van het geld van Rooney. Hij zou de afgelopen tien jaar zijn slag hebben geslagen.

Chris zou zijn stiefvader hebben verteld dat hij moest doorgaan met werken, omdat hij anders onder meer zijn huis zou kwijtraken. Aber stelt dat de aanklacht niet door Rooney is ingediend, maar 'door zijn curators, die van hem stelen'.

Mickey Rooney, die in honderden films, televisieshows en theaterproducties verscheen, zorgde begin dit jaar dat Aber een tijdelijk contactverbod kreeg. Zijn stiefzoon moest bij hem uit de buurt blijven omdat hij 'verbaal agressief' was tegen Rooney. Chris Aber is de zoon van de achtste vrouw van Rooney, Jan Chamberlin, met wie hij nog steeds getrouwd is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren