logo songteksten.net

William Spaaij krijgt zware dobber aan Shaffy

(Novum) - William Spaaij denkt dat hij het zwaar krijgt met de rol van Ramses Shaffy. De musicalacteur, vooral bekend van Mary Poppins, is vanaf december te zien in het stuk Ramses de Musical. "Het gaat een enorme uitdaging worden", voorspelt de 28-jarige acteur voor de camera van Novum Nieuws.

"Ramses is zo bekend en heeft zo veel harten veroverd. Het is een enorm icoon in wiens voetsporen ik moet proberen te treden", zegt Spaaij over de druk op zijn schouders. "Als hij fictief was geweest, was het heel anders. Maar hij heeft bestaan, dus ik kan niet liegen ten opzichte van wat heel veel generaties zich herinneren."

In Ramses de Musical, over het leven van de in december 2009 overleden chansonnier, speelt Spaaij de rol van jonge Ramses. "Ik duik daar nu al volledig in. Ik zit al urenlang achter mijn piano en in m'n script. Ik moet ontzettend aan de bak, maar heb er ook ontzettend veel zin in."

Ramses de Musical gaat op 1 december, exact twee jaar na het overlijden van Shaffy, in première in Den Haag. Vanaf half november vinden try-outs plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren