logo songteksten.net

Vijfduizend euro voor Back to the Future-gympen

(Novum) - De gympen die te zien zijn in Back to the Future II zijn donderdagavond in Amsterdam voor vijfduizend euro geveild. Nike produceerde een gelimiteerd aantal paar gebaseerd op de futuristische sneakers uit de film, die zich afspeelt in de toekomst.

De schoenenfabrikant maakte vijftienhonderd paar van de Nike Mag 2011 en verkoopt deze via veilingsite eBay. Eén paar werd donderdag geveild in het Planetarium in Amsterdam. "We hadden gehoopt dat ze meer zouden opbrengen", zegt een medewerker van Patta. De Amsterdamse schoenenzaak had de Nikes een tijdje in de winkel staan en trad op als curator.

Het geld dat met de verkoop van de schoenen wordt verdiend, gaat naar de organisatie die Michael J. Fox stichtte voor onderzoek naar Parkinson. Begin jaren negentig werd de ziekte geconstateerd bij de inmiddels 50-jarige acteur.

In het in 1989 verschenen tweede deel uit de Back to the Future-trilogie belandt Fox' personage Marty McFly in 2015. Daar trekt hij zelfstrikkende sneakers van Nike aan. De paren die nu op de markt zijn gebracht zijn niet zelfstrikkend, maar bevatten wel een lichtgevend logo en zool.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren