logo songteksten.net

Nick Cave komt met nieuw album na afzeggen tour

Nick Cave is weer de studio ingedoken. Voor zijn nieuwe plaat Carnage is de de Australische zanger is weer gaan samenwerken met Warren Ellis, een van de bandleden van Bad Seeds.

De zanger besloot weer een album op te nemen nadat hij zijn Europese tour in december had afgezegd. Op zijn Red Right Hand-website schreef hij over de "grote teleurstelling" dat zijn tour geannuleerd moest worden. "Met zoveel dingen die nog onvoorspelbaar zijn in 2021, en daarbij geen zekerheid of we konden optreden in grootschalige zalen zoals wij willen, hadden we het gevoel dat we alles beter konden afblazen", liet Cave weten. Maar hij besloot zijn vrije weken nuttig te gebruiken. "Tijd om een nieuwe plaat te maken."

Deze week kwam de 63-jarige zanger met een nieuwe update op zijn site. Hierin schrijft hij hoe de lockdown voor hem eigenlijk weinig verschil maakt in zijn dagelijks leven thuis. "Voor mij is een lockdown een soort door de staat opgelegd mandaat, een geformaliseerd bestaan als kluizenaar. Hiervoor ben ik al tijd al vatbaar geweest", schrijft Cave, die jarenlang verslaafd is geweest aan heroïne. "Zelfisolatie en afstand houden horen daarbij", zegt hij over die periode.

Maar hij mist wel het live optreden voor zijn fans. "Ik mis de sensatie van het podium oplopen, de roes van het optreden", schrijft hij. "Hoe dan ook, zoals beloofd. Ik ben de studio in gegaan met Warren, om een album te maken. Het heet Carnage." Warren is een van de bandleden van Bad Seeds. Met deze band heeft Nick Cave al verschillende albums gemaakt, zoals de recentste plaat Ghosteen die in oktober 2019 uitkwam. Het is nog niet bekend wat de releasedatum van Carnage is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren