logo songteksten.net

Demi Lovato wil voorbeeld zijn voor tieners

(Novum) - Demi Lovato hoopt een rolmodel te zijn voor jonge meisjes. De 19-jarige actrice en zangeres verliet in januari een kliniek, waar ze zat wegens eetstoornissen en zelfverminking.

"Er was niemand die tegen mij zei: wat doe jij doet, is niet gezond", zegt Lovato in een aflevering van de Ellen DeGeneres Show, die dinsdag wordt uitgezonden in de Verenigde Staten. De zangeres zegt een voorbeeld te willen zijn voor jonge meisjes die niet op een gezonde manier omgaan met eten. "Voor een 13-jarig meisje dat aan tafel zit en twijfelt of ze haar eten zal opeten, of voor een 18-jarige die niet weet of ze haar ontbijt binnen moet houden."

Lovato stond naar eigen zeggen onder grote druk om dun te zijn toen ze opgroeide. "In tijdschriften waren alleen maar hele dunne meisjes te zien, en ik keek tegen ze op. Ik wil niet dat jonge tieners zulke meisjes aanbidden."

Ondanks haar problemen is Demi dankbaar voor wat haar is overkomen. "Het ging op zo veel vlakken goed met me, maar plotseling ging het met mijn persoonlijke leven volledig mis. Maar als ik niet naar die kliniek was gegaan, had ik hier misschien niet meer gezeten."

Demi Lovato begon haar acteercarrière al op 6-jarige leeftijd. Later had ze verschillende gastrollen, waaronder in Prison Break, en speelde ze in films van Disney Channel. In november werd Demi met gezondheidsproblemen opgenomen in een kliniek. Ze vertelde later dat ze vanaf haar elfde in haar polsen sneed en vanaf haar dertiende aan boulimia en anorexia leed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren