logo songteksten.net

Stevie Nicks wilde Purple Rain niet schrijven

(Novum) - Stevie Nicks heeft in de jaren tachtig het aanbod van Prince afgeslagen om de tekst te schrijven van het nummer Purple Rain. De voormalige zangeres van Fleetwood Mac durfde het niet aan, schrijft de Amerikaanse krant Minneapolis Star Tribune.

De zangeres kreeg een tape met de instrumentale versie van het nummer opgestuurd. "Het was zo overweldigend, dat nummer dat tien minuten duurde. Ik luisterde ernaar en werd doodsbang. Ik belde hem terug en zei: ik kan het niet. Ik wou dat ik het kon, maar het is te veel voor mij", vertelt de zangeres.

De 63-jarige Nicks raakte bevriend met Prince nadat zij in 1983 de synthesizers verzorgde op zijn single Stand Back. Achteraf heeft ze geen spijt van haar actie, omdat ze vindt dat Prince Purple Rain heeft gemaakt tot wat het moet zijn. Het liedje werd in 1984 een van de grootste hits van Prince.

Nicks bracht eerder dit jaar haar soloalbum In Your Dreams uit. De zangeres liet eerder weten dat Fleetwood Mac plannen heeft om weer op te gaan treden. Ook sluit ze niet uit dat de band volgend jaar een nieuw album opneemt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren