logo songteksten.net

Johnny Rotten vindt Sex Pistols-serie 'respectloos'

Johnny Rotten is niet blij met de nieuwe serie over zijn band Sex Pistols. Volgens de voorman van de Britse punkband was hij helemaal niet op de hoogte van de productie en is de serie zonder zijn toestemming of bijdrage tot stand gekomen.

Johnny Rotten, de artiestennaam van John Lydon, kijkt daarom niet uit naar de serie, die geregisseerd wordt door Oscar-winnaar Danny Boyle. "Ze gaan proberen de reputatie van zo iets geweldigs te vernietigen. Het is ontzettend respectloos", laat hij aan DPA weten.

Eerder deze maand werd bekend dat FX Networks een zesdelige serie zal produceren over de band. "Maar daar wist ik niets van af", vertelt Rotten. "Er is geen moeite gedaan om mij er op wat voor een manier dan ook bij te betrekken." Hij is daar helemaal niet blij mee en verwacht er ook weinig van. "We merken het wel of ze nog met ons willen praten. Voor nu vind ik het walgelijk. Hun arrogantie en onwetendheid, echt ontzettend walgelijk."

De serie zal gebaseerd worden op de autobiografie van Steve Jones, gitarist van de band. Er zijn veel Britse acteurs gecast om een rol te vertolken in de nieuwe serie, onder wie Toby Wallace als Steve Jones en Anson Boon als John Lydon. De eerste filmopnames staan gepland op 7 maart. Later dit jaar zal de serie uitgezonden worden op FX.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren