logo songteksten.net

Coldplay snapt verwarring rond titel nieuwe plaat

(Novum) - Coldplay vindt het niet vreemd dat mensen hun wenkbrauwen optrekken bij de titel van de nieuwe plaat Mylo Xyloto. "Voordat iedereen wist wat een Snickers was, was dat ook een vreemd woord", zegt frontman Chris Martin tegen muziekzender MTV.

"Google en Yahoo waren ook vreemd voordat iedereen wist wat het was. Waarom zouden wij dan niet iets nieuws uit mogen vinden?" Mylo Xyloto, dat wordt uitgesproken als My-lo Zy-leto, heeft volgens Martin geen speciale betekenis. "Het voelt fris aan, het is nieuw. Het betekent niets, maar staat voor de muziek op de plaat."

Volgens Martin heeft zijn band geen andere titels overwogen. "Het staat gewoon mooi, met al die o's", zegt Martin. "Mylo Xyloto stond al twee jaar op ons lijstje en stak steeds met kop en schouders boven andere mogelijke albumtitels uit."

Mylo Xyloto ligt eind volgende maand in de winkels. Een aantal nummers van de plaat bracht Coldplay eerder dit jaar ten gehore op Pinkpop. In december zijn de heren weer in Nederland voor een concert in Rotterdam. De kaartverkoop voor die show op 17 december start vrijdagochtend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren