logo songteksten.net

R.E.M. houdt ermee op

(Novum) - De Amerikaanse rockband R.E.M. stopt ermee. Dat maakte de formatie, bekend van nummers als Losing My Religion, Shiny Happy People en Everybody Hurts, bekend op zijn website.

"We hebben besloten ermee op te houden", schrijft R.E.M. "We stoppen met een gevoel van dankbaarheid en verwondering over wat we hebben bereikt. We willen iedereen die door onze muziek is geraakt, bedanken voor het luisteren."

R.E.M. werd in 1980 opgericht. De grote doorbraak kwam in de jaren negentig met de plaat Out of Time. In maart bracht de band nog een album uit: Collapse Into Now. "Tijdens het maken van die plaat vroegen we onszelf af: wat nu?", legt bassist Mike Mills uit. "We namen onze muziek van de afgelopen drie decennia door en realiseerden ons dat deze liedjes een 'natuurlijke streep' zetten onder onze 31-jarige samenwerking."

Volgens leadzanger Michael Stipe was het geen makkelijke beslissing om te stoppen. "Ik hoop dat de fans zich dat realiseren. Maar aan alles komt een eind, en wij wilden het op onze eigen manier doen."

Gitarist Peter Buck benadrukt dat alle bandleden 'weglopen' als goede vrienden. "Ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst blijven zien, en ik houd ook contact met iedereen die ons heeft gevolgd en gesteund in alle jaren."

Naast Stipe, Buck en Mills was drummer Bill Berry een van de oprichters van R.E.M. Hij verliet de groep in 1997 wegens persoonlijke redenen. Twee jaar eerder werd hij tijdens een concert getroffen door een hersenbloeding. R.E.M. ging na zijn vertrek verder als trio.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren