logo songteksten.net

Dave Grohl geeft 'muziekles' aan thuiszittende scholieren

Net als veel andere kinderen ter wereld krijgt ook de kroost van Dave Grohl in verband met de coronacrisis thuisscholing. Aangezien de Foo Fighters-zanger naar eigen zeggen als thuisdocent maar weinig van waarde kan zijn voor zijn eigen kids, geeft hij in gesprek met de BBC de thuisschoolgaande jeugd in Groot-Brittannië een kleine muziekles.

"Mijn kinderen weten wie ik ben, ik heb ze mijn rapporten laten zien dus ze hoeven niet per se voor iets academisch bij mij aan te kloppen", vertelt de Amerikaanse zanger lachend in een videogesprek. "Dat doen ze gewoon niet. Ik zou best een cheerleader kunnen zijn, ik kan een lekker ontbijt voor je maken en zorgen dat je de dag met een lach begint. Maar je wilt niet dat ik je help met geschiedenis of wiskunde."

Waar Dave wél iets van af weet, is muziek. Hij wordt dan ook gevraagd drie albums te delen waar Britse kinderen volgens hem tijdens de quarantaine naar zouden moeten luisteren. Hij begint voor hen dichtbij huis. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles, want dat album verbindt mensen nog steeds zoals het deed toen het uitkwam."

Zijn tweede keuze ligt wat dichter bij Dave zelf. "Als je drummer wilt worden, dan moet je naar AC/DC's Back in Black luisteren", aldus de voormalig drummer van Nirvana. "Dat is de basis voor rock & roll-drummen." De derde plaat maakt volgens Dave van ieder moment een feestje. "Ik houd wel van een feestje en een dansje zo nu en dan. Als je Saturday Night Fever op zet, voelt het als zaterdagavond. Zelfs al is het maandagochtend."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren