logo songteksten.net

Muziekdocumentaires vallen af in Oscarrace

Geen van de muziekdocumentaires die waren ingezonden voor de Academy Awards zijn opgenomen op de shortlist voor de belangrijke filmprijzen. Zo maken de docu's over Taylor Swift, de Beastie Boys, Frank Zappa en Billie Holiday geen kans meer op een Oscar.

Billboard lepelde nog een aantal muziekdocumentaires op die de vijftien titels tellende selectie niet haalden: Chuck Berry, Creem: America’s Only Rock n Roll Magazine, Dave Grusin: Not Enough Time, The Go-Go’s, Gordon Lightfoot: If You Could Read My Mind, Harry Chapin: When in Doubt, Do Something, On the Record en Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band.

Taylor Swift haalde met haar nummer Only The Young uit haar docu Miss Americana ook de shortlist niet in de categorie Original Song. Justin Timberlake, die in 2017 nog voor een Oscar genomineerd was voor zijn liedje Can't Stop The Feeling uit de film Trolls, is niet meer in de race met opvolger Just Sing uit Trolls: World Tour.

Oscar-organisator The Academy brengt ieder jaar voor 9 van de 24 categorieën een voorselectie uit, de shortlists. Alleen die titels dingen nog mee naar een nominatie. Op 15 maart wordt bekend wie er dit jaar zijn genomineerd voor een Oscar. The Academy Awards worden op 25 april uitgereikt, zo'n twee maanden later dan normaal in verband met de coronacrisis.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren