logo songteksten.net

Taylor Swift brengt oud album opnieuw uit

Taylor Swift brengt haar oude album Fearless opnieuw uit onder haar eigen naam. Het album uit 2008 zorgde met hits als Love Story en You Belong With Me voor haar grote doorbraak, maar lange tijd had de zangeres over die nummers gedoe met haar oude label, waardoor ze de rechten over de muziek niet bezat.

In november mocht de zangeres na een langlopende ruzie met oud-manager Scooter Braun eindelijk haar muziek opnieuw uitbrengen. De manager had zonder overleg de rechten van Swifts muziek gekocht en toen weer verkocht. Taylor was daar niet blij mee omdat haar naar eigen zeggen niet is aangeboden om haar muziek te kopen. Ook zegt ze dat Braun haar verbood nummers uit die tijd live te spelen, iets wat hij altijd heeft ontkend.

"Het was zo'n grote eer om samen met jullie tiener te zijn", schrijft Swift op Twitter aan haar fans over het uitbrengen van het album. Ten tijde van het uitbrengen van het album was Swift 19. "En voor de mensen die me pas later hebben leren kennen: ik ben heel blij dat ik dat stukje jeugd met jullie kan herbeleven."

Op het album staan ook zes nummers die nog nooit uitgebracht zijn, omdat Swift nu het volledige verhaal van haar tienerjaren wil delen. Die schreef Swift van haar zestiende tot haar achttiende. "Dit proces heeft me meer genoegdoening en emotie gebracht dan ik had verwacht. Het brengt me daarom nog meer overtuiging om al mijn muziek opnieuw op te nemen."

De eerste single van het album, Love Story, komt in de nacht van donderdag op vrijdag Nederlandse tijd uit. Oplettende fans kunnen de releasedatum van het album alvast in de agenda zetten. Wie alle hoofdletters uit de boodschap op Twitter achter elkaar zet krijgt een datum: 9 april.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren