logo songteksten.net

Nieuw platform OWNIT helpt beginnende artiesten op weg

Het nieuwe platform OWNIT gaat beginnend artiesten bijstaan bij het uitbrengen van nieuwe muziek en het distribueren van hun werk. Het initiatief van oprichter Nathan Moszkowicz zegt, in tegenstelling tot platenlabels, geen gebruik te maken van reguliere en strikte platencontracten. Zo wil hij beginnende talenten "een kickstart geven", maar dan "zonder de bijkomende contracten".

Het oude systeem waar artiesten in dienst staan van een platenlabel, is volgens de oprichter aan vernieuwing toe. "De artiest is en blijft eigenaar van zijn of haar muziek en kan zelf beslissen welke muzikale route hij of zij neemt. Dit betekent dat zij de volledige regie over releases, samenwerkingen en verdere uitingen hebben", aldus OWNIT.

OWNIT biedt de beginnende artiesten een onlineplatform waar zij zich kunnen aanmelden. Van daaruit helpt het hen bij zaken als het vaststellen van verkoopprijzen, het in orde maken van licenties en het onder de aandacht brengen van nieuwe muziek bij radio en televisie.

Nathan Moszkowicz (1994), de zoon van Bram Moszkowicz, werkte eerder met zijn in 2013 opgerichte managementbureau NAMAM samen met acteur Géza Weisz, acteur Manuel Broekman, rapper Lil Kleine en muziekgroep Kris Kross Amsterdam. Vanuit dit initiatief is OWNIT ontstaan, dat momenteel ruim twintig talenten ondersteunt waaronder Sem van Dijk, Cor, Leafs en Mikki van Wijk.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren