logo songteksten.net

Eefje de Visser en Typhoon maken kans op Edison voor beste album

Eefje de Visser, Typhoon en Kevin kunnen dit jaar in de prijzen vallen tijdens de uitreiking van de Edison Pop. De zangeres en de rappers zijn genomineerd in de categorie Album.

Eefje kan het beeldje winnen voor haar geprezen plaat Bitterzoet. "Bitterzoet is een wervelend genoegen, een roes, een droom met nu en dan duistere neigingen. De Visser liet genres versmelten en de Nederlandse taal floreren. Zo werd Bitterzoet een experimenteel en tegelijk toegankelijk album, dat een groot succes werd bij zowel het publiek als de critici", schrijft de vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers.

Typhoon maakt kans met Lichthuis, de langverwachte opvolger van Lobi da basi. De jury omschrijft de plaat als een muzikaal feest. "Maar hoe vrolijk en lichtvoetig ook, Typhoon doet confronterende uitspraken over zwart zijn en over eenzaamheid. Toch wint uiteindelijk de liefde in zijn uitbundigste vorm in bijvoorbeeld Aanzoek."

De Rotterdamse Kevin is genomineerd met zijn vierde album Animal Stories. "Goed verstaanbaar rapt hij over liefde en het nachtleven en is soms zelfs ontroerend, zoals in Als Ik je niet zie."

Eerder werden al de genomineerden van de Edison Pop in de categorie├źn Nederlandstalig, Alternative en Videoclip bekendgemaakt. De winnaars van de prestigieuze muziekprijzen worden volgende maand bekendgemaakt.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren