logo songteksten.net

Usher beschuldigd van plagiaat

(Novum) - De hit Burn van Usher uit 2004 is volgens een componist niet origineel. Ernest Lee Straughter beschuldigt de r&b-zanger van plagiaat. Hij hoort grote gelijkenissen tussen Burn en het nummer Reasons, dat hij in 1998 schreef.

Een rechter heeft zich al bemoeid met de zaak, schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Hij heeft vastgesteld dat er voldoende bewijs is dat ondersteunt dat Reasons op het pad van Usher en coauteur Jermaine Dupri is gekomen. Usher zou voor Burn verscheen namelijk contact hebben gehad met rapper Warren G, die Straughter kende.

Usher zegt dat hij het nummer Reasons niet kende toen hij zijn eigen nummer pende. Straughter vindt het plagiaat echter overduidelijk. Hij constateerde dat beide nummers een 'hoogst ongebruikelijk' intro hebben en de arrangementen, melodieƫn en zangpartijen erg veel op elkaar lijken.

Burn was een grote hit voor Usher. De single bereikte in onder meer de Verenigde Staten en Groot-Brittanniƫ de nummer 1-positie. In Nederland kwam het nummer niet verder dan de twaalfde plek. Burn was in 2005 in de race voor twee Grammy's, voor beste mannelijke r&b-performance en voor de beste r&b-song.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren