logo songteksten.net

Tony Neef neemt afscheid van Miss Saigon

(Novum) - Tony Neef speelde in de jaren negentig in Miss Saigon maar neemt nu pas definitief afscheid van de musical. Miss Saigon ging vrijdag in het Beatrix Theater in Utrecht in première met een nieuwe cast. "Dit is het mooiste liefdesverhaal van de hele wereld. Voor ons is dit het definitief afsluiten van een tijdperk", vertelt hij aan De Telegraaf.

Ook Linda Wagenmakers speelde van 1996 tot 1999 in de musical over de liefde tussen de Amerikaanse militair Chris en de Vietnamese Kim. "We hebben het samen drie jaar mogen doen", vertelt Wagenmakers, die de rol van Kim vertolkte. "Nu is het moment gekomen om het definitief lost te laten."

Stanley Burleson neemt de rol van De Regelaar over van Willem Nijholt. "Als De Regelaar heeft hij goud in handen", vindt Nijholt. "Stanley zal het Nederlandse publiek mateloos gaan boeien en ontroeren. Ik wens hem net zoveel speelplezier als ik destijds heb gehad met deze prachtige rol."

Burleson speelde meer dan tien jaar geleden de rol van John in Miss Saigon en vindt dat de musical anders is dan toen. "De nieuwe decors met veel hout en bamboe zijn realistischer. Het ziet eruit of je echt in een achterbuurt van Saigon bent en je voelt de hitte. Door de nieuwe regisseur wordt er ook anders gespeeld, rauwer." Toch is de acteur blij dat de muziek wel hetzelfde is gebleven. "Wat goed is, blijft goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren