logo songteksten.net

Frenna laat meer van zichzelf zien op nieuwe album Highest

Frenna brengt dinsdag zijn vijfde studioalbum uit getiteld Highest. Vergeleken met zijn eerdere albums gaat de nieuwe plaat volgens hem nu meer de diepte in. "Ik heb tijd gehad voor veel meer zelfreflectie en dat ga je terughoren. Ik laat nu meer van mezelf zien", vertelt de rapper aan ANP.

Waar Francis Edusei, de echte naam van Frenna, vorig jaar nog van hot naar her reisde voor shows, was hij het afgelopen jaar door corona ineens veel meer thuis. "Ik had echt dat rockster-leventje, maar daar kwam door corona een einde aan", zegt de 29-jarige artiest. Toen ging hij ineens hele andere dingen waarderen van zijn leven. "Zonder al die heisa wilde ik ook gewoon goed zijn met mezelf."

En om dat te doen, moest hij muziek maken. "Muziek is een uitlaatklep voor mij. Ik heb de pen opgepakt en ben zelf gaan schrijven", vertelt hij. Sinds hij in 2016 zijn eerste studioalbum uitbracht, heeft Frenna naar eigen zeggen heel veel geleerd. "Vroeger zette ik een beat op en ging ik rappen. Dat doe ik nog steeds graag, bijvoorbeeld als ik voor een volle club sta. Maar ik voel dat ik meer kan."

Onvoorwaardelijke liefde

Zo gebruikte hij voor zijn zelfgeschreven nummers en nieuwe album ook live instrumenten. "Die laten je muziek tijdloos klinken." En ging hij de samenwerking aan met NSG, een Engelse rapformatie. "Het is iedereens droom en dus ook die van mij", grapt hij. "Ik wil echt internationaal gaan."

Hard werken is zijn motto. "Dat is het succesverhaal achter Frenna. Maar afgelopen jaar leerde ik wel dat het goed is om af en toe met de familie te zijn", vertelt de artiest, die afgelopen maand vader werd van zijn dochter Nairobi.

Voor haar schreef hij het liedje Nairobi - My Baby, een van de nummers op zijn nieuwe plaat. "Ik ben wel veranderd sinds de geboorte van mijn dochtertje, ik heb een nieuw gevoel ontdekt." Een soort onvoorwaardelijke liefde is het voor Francis. "Als ik naast haar lig is niets anders meer belangrijk. Dan kan ik zo lang naar haar staren dat ik haar zie groeien."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren