logo songteksten.net

Advocaat: summier bewijs voor mislukte overval René van der Gijp

Het bewijs van justitie tegen de verdachte van de mislukte overval op voetbalanalist en tv-persoonlijkheid René van der Gijp is erg summier. Dit zei advocaat Robbert van Haneghem vrijdag tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam, waar zijn cliënt Younes S. (20) uit Rotterdam niet bij aanwezig was. De raadsman pleit voor opheffing van het voorarrest.

René van der Gijp werd in de late avond op 27 april vorig jaar door drie gemaskerde mannen belaagd toen hij na een tv-uitzending thuiskwam. Ze sloegen met slaghamers op de auto van de Veronica Inside-analist, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit. Van der Gijp dankt dit aan zijn auto met gepantserde ramen. Hij vermoedt dat de daders uit waren op zijn Rolex-horloge.

De officier van justitie is ervan overtuigd dat S. een van de daders van de mislukte overval is. De officier baseert de verdenking onder meer op telecommunicatiegegevens. Volgens justitie straalde de telefoon van S. op de avond van het misdrijf aan in de buurt van Dordrecht, samen met een telefoon van een reeds veroordeelde medepleger. Deze man kreeg vorig jaar oktober een celstraf van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij was de chauffeur van de overvallers.

Alleen telefoongegevens

Advocaat Van Haneghem zegt dat justitie niet meer bewijs tegen S. heeft dan alleen de telefoongegevens: "Mijn cliënt komt in dit onderzoek alleen naar voren omdat hij als gebruiker van de telefoon in de buurt moet zijn geweest. Dat is het. Meer is er niet."

S. wordt onder meer ook verdacht van een gewapende overval in Ridderkerk, waarbij een Rolex en een telefoon zijn gestolen en het slachtoffer is vastgebonden en onder schot is gehouden. Deze Rolex is volgens justitie verkocht in Antwerpen. In deze zaak staat Oguzan A. (24) uit Rotterdam als medeverdachte terecht.

De rechtbank beslist later vrijdagmiddag over het verlengen van het voorarrest.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren