logo songteksten.net

Oorlogswinter de Musical ondanks brand in première

(Novum) - Oorlogswinter de Musical gaat zaterdagavond gewoon in première. Even werd gevreesd dat het feest van het Nationaal Jeugd Musical Theater in duigen zou vallen toen dinsdagavond brand uitbrak in een pand vlakbij de oefenruimte in Zaandam.

Vijftig cast- en crewleden waren de afgelopen maanden in de weer met repetities in een pand op een bedrijventerrein in Zaandam. Daar werden kostuums, decorstukken en videoapparatuur opgeslagen. In een nabijgelegen pand brak dinsdagavond een felle brand uit. Regisseur Rogier van de Weerd kreeg een belletje van een bevriende brandweerman, die vertelde dat het pand van het Nationaal Jeugd Musical Theater gevaar liep.

Nadat rond 02.00 uur 's nachts het sein brand meester was gegeven, werd duidelijk dat de kostuums en decorstukken van Oorlogswinter de brand hadden doorstaan. Tot die tijd stond Van de Weerd naar eigen zeggen doodsangsten uit, omdat het erop leek dat de maandenlange voorbereiding door de vlammen ongedaan zou worden gemaakt.

De musical, gebaseerd op het boek van Jan Terlouw, trekt na de in première in Zaandam langs zeventig theaters in Nederland en België. "Ik ben blij dat de musical het levenslicht gaat zien", zegt Terlouw over het stuk van het Nationaal Jeugd Musical Theater. "Het is na de film natuurlijk een prachtige aanvulling op het boek. Het verhaal kan wat mij betreft niet vaak genoeg verteld worden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren