logo songteksten.net

VPRO ziet af van programma over shaming met vlogger Ilgun

De VPRO ziet af van een programma over onlineshaming dat de omroep zou maken met Ismail Ilgun. Een woordvoerder heeft donderdag een verhaal in de Volkskrant bevestigd dat hiertoe is besloten na klachten van een aantal vrouwen.

Ilgun maakte in het verleden voor zijn YouTube-kanaal een aantal interviews met mensen die geassocieerd werden met seksueel ongewenst gedrag. Zo sprak hij de vlogger Youness Ouaali, die vorig jaar werd veroordeeld wegens seks met een minderjarige. In het verleden stond Ilgun bekend als 'de treitervlogger' vanwege zijn recalcitrante en opruiende YouTube-filmpjes.

"In de ontwikkeling van het programma is gebleken dat Ismail als verteller en gezicht van deze serie niet de juiste match is", stelt de omroep in een verklaring. "Een presentator voor een serie als deze moet zich goed kunnen inleven in de verhalen die aan bod komen en een kritische houding aannemen ten opzichte van de personen die zich schuldig maken aan onlineshaming. Een serie als deze, over zo'n belangrijk onderwerp, verdient het om gemaakt te worden met grote zorgvuldigheid."

Volgens de VPRO is het besluit om te stoppen met de samenwerking in goed overleg genomen. Het is nog niet duidelijk wie het programma nu wel gaat presenteren en wanneer het te zien zal zijn.

Laatst gewijzigd op: 1 week geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren