logo songteksten.net

Sterren dragen Nederlandse ontwerpers bij Kalveren

(Novum) - De Nederlandse acteurs en actrices hebben zich flink opgedoft voor de uitreiking van Gouden Kalveren. Veel filmsterren hebben gekozen voor Nederlandse ontwerpers. Carice van Houten, voor de zesde keer genomineerd voor een kalf, draagt een zwart kanten jurk van Monique Collignon. "Het is wel een beetje een high maintenance-jurk", zegt ze tegen Novum Nieuws.

Katja Schuurman draagt een jurk van Edwin Oudshoorn. Ze is speciaal bij de ontwerper langsgegaan om een jurk uit te kiezen. "Ik ben er niet heel erg mee bezig, ik ben blij dat er iemand was die zei dat ik deze jurk aan moest trekken." Jurylid Laetitia Griffith draagt een zwart-witte jurk van de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg.

Georgina Verbaan heeft vrijdag zoveel jurken gepast dat ze de ontwerper van haar zwart fluwelen jurk niet meer weet. "Dan moet ik even in het label kijken", aldus de actrice. Haar vriend Rob van der Wouw kan het label niet vinden en de designer blijft onbekend. Verbaan bekent ook hulp te hebben gebruikt om haar jurk bij elkaar te houden. "Ik ben nu met tape aan elkaar geplakt."

Ook de mannen hebben hun best gedaan. "Kerels hebben het heel makkelijk", weet Chris Zegers. Hij draagt een vintage smoking uit de jaren zeventig. Tygo Gernandt koos voor een Nederlands ontwerp. Hij heeft een pak aan van het mannenmerk OntFront.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vormen de afsluiting van de 31e editie van het Nederlands Film Festival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren