logo songteksten.net

'Michael Jackson had gered kunnen worden'

(Novum/AP) - Het leven van Michael Jackson had gered kunnen worden als de hulpdiensten direct waren ingeschakeld. Dat zei een ambulancebroeder vrijdag in de rechtszaak tegen Jacksons lijfarts Conrad Murray, die terechtstaat op verdenking van dood door schuld.

Murray zegt de hulpdiensten direct te hebben gebeld toen hij realiseerde dat het leven van de zanger in gevaar was. Een bodyguard van Jackson, Alberto Alvarez, verklaarde donderdag echter dat de arts hem eerst verschillende medicijnen liet opbergen, waardoor het nog zo'n twintig minuten duurde voordat hij het alarmnummer belde.

Ambulancebroeder Richard Senneff verklaarde vrijdag dat het leven van de King of Pop wellicht was gered als de hulpdiensten wel direct waren gebeld. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Volgens Senneff hadden zijn reanimatiepogingen op het moment van zijn aankomst geen enkele zin meer.

Senneff stelde dat Murray ook informatie achterhield. Zo zou de arts hebben gezegd dat hij Jackson slechts een slaapmiddel had toegediend, terwijl hij de zanger ook het narcosemiddel propofol had gegeven. Jackson overleed aan een overdosis van het narcosemiddel. Murray stelt dat niet hij, maar de zanger zelf de fatale dosis toediende.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren