logo songteksten.net

Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting

Harvey Weinstein zou de afgelopen weken in het geheim wederom zijn aangeklaagd in de staat Californië wegens verkrachting. De aanklacht tegen de eens zo gevierde Hollywood-producent zou zijn voorgelegd aan een jury en wordt volgens Fox News maandag openbaar gemaakt tijdens een zitting in New York, waar al meerdere zaken tegen Weinstein lopen.

Ook zou er dan een arrestatiebevel voor de producer geopenbaard worden, die inmiddels al ruim een jaar vastzit in een New Yorkse gevangenis waar hij 23 jaar celstraf moet uitzitten. Het feit dat Weinstein vastzit in New York betekent niet dat hij niet veroordeeld kan worden in Californië. De rechterlijke macht aldaar heeft meerdere malen verzocht om Weinstein naar de rechtbank te brengen, om ook de aanklachten die daar tegen hem lopen te kunnen behandelen.

In de staat Californië wordt Weinstein nu aangeklaagd voor elf zaken, onder meer verkrachting, aanranding en mishandeling. Mocht hij voor deze delicten veroordeeld worden, dan kan zijn straf oplopen tot 140 jaar cel. Wat inhoudt dat hij nooit meer vrijkomt gedurende zijn leven, gezien zijn huidige leeftijd van 69 jaar.

Tijdens eerdere rechtszaken in New York, waar een jury hem schuldig achtte aan vergelijkbare zaken die gepleegd waren in de staat New York, klaagde Weinstein dat hij geen eerlijk proces kreeg. Volgens hem waren de media al zo opgehitst tegen hem door de verhalen die verschillende vrouwen naar buiten brachten, dat hij min of meer al veroordeeld was voordat hij zijn kant van het verhaal kon doen.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren