logo songteksten.net

Uitreiking Willem Wilminkprijs dit jaar online te volgen

De uitreiking van de Willem Wilminkprijs is dit jaar online te volgen. De prijs voor het beste kinderlied van 2021 wordt op zondag toegekend in het Wilminktheater in Enschede.

De genomineerden zijn wel in het theater aanwezig. Vanaf maandag wordt online elke dag een van de genomineerden in een filmpje met een optreden geïntroduceerd.

Typhoon is in de race met het lied Stotteren, dat hij voor Het Klokhuis schreef. Maarten Heijmans maakt kans met het lied Ziekenhuis, geschreven door Jurrian van Dongen en Rutger de Bekker. De andere drie kanshebbers zijn tekstschrijver Jan Groenteman met zijn lied Boem Pats Kledder en Boink, Dan ben jij mijn vriend niet meer van Jasper Smit en Olifant van Gerjan Schreuder.

In totaal werden er 150 nummers ingestuurd voor de award. De Willem Wilminkprijs, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren