logo songteksten.net

Stuk minder kijkers voor coronapersconferentie

Ruim 4 miljoen mensen stemden dinsdagavond af op de coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge. Dat zijn er een stuk minder dan bij de vorige persconferentie over de coronamaatregelen, op 23 maart. Toen keken ruim 5 miljoen mensen.

Ook de persconferenties van Rutte en De Jonge in de weken ervoor werden beter bekeken. Zo trok de persconferentie op 8 maart 5,5 miljoen kijkers en die op 23 februari bijna 6,5 miljoen kijkers. De coronapersconferentie van eind april vorig jaar werd het beste bekeken, destijds zaten er 7,8 miljoen mensen voor de buis.

Zoals gebruikelijk keken ook dinsdag de meeste mensen, zo'n 2,6 miljoen, naar de persconferentie op NPO 1. Ongeveer 1,1 miljoen mensen zagen Rutte en De Jonge via RTL 4 en 428.000 via SBS6, meldt Stichting KijkOnderzoek.

De persconferentie op NPO 1 was dinsdag het best bekeken programma van de dag. Daarop volgden het NOS Journaal van 20.00 uur (2,2 miljoen, NPO 1) en De Vooravond (1,5 miljoen, NPO 1).

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren