logo songteksten.net

Jon van Eerd krijgt Johan Kaart Prijs

(Novum) - Jon van Eerd is weer in de prijzen gevallen. De acteur, die zondag met twee Musical Awards naar huis ging, krijgt eind deze maand de Johan Kaart Prijs. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van theateramusement.

Van Eerd wordt gelauwerd door de jury omdat hij 'de afgelopen jaren heeft bewezen dat hij in staat is een klucht, een blijspel of een musical te kunnen dragen'. "Hij heeft een groot talent voor het vertolken en uitdiepen van komische rollen en een enorm gevoel voor timing." Van Eerd was afgelopen seizoen te zien in de musical La Cage aux Folles. Voor die rol kreeg de 51-jarige acteur zondag de Musical Award voor beste acteur.

"Met het toekennen van de Johan Kaart Prijs aan Jon van Eerd erkent de jury vooral zijn betekenis voor de lach in het theater en zijn enorme bijdrage aan het Nederlandse amusement." Eerder kregen onder anderen André van Duin, John Kraaijkamp sr., Youp van 't Hek, Herman Finkers en Loes Luca de prijs. Van Eerd mag zijn onderscheiding op 30 oktober in ontvangst nemen.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker, regisseur en acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De onderscheiding is vernoemd naar acteur Johan Kaart, omdat hij volgens de initiatiefnemers 'tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren