Resterende kaartjes Eurovisie Songfestival in de verkoop
Slechts negen dagen voor de eerste show gaan zaterdagmiddag alle kaarten voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam opnieuw in de verkoop. In eerste instantie kunnen alleen mensen die al een ticket voor de afgelaste editie van vorig jaar een van de 27.500 resterende kaartjes kopen.
Het kabinet gaf eind vorige maand toestemming voor een zogeheten Fieldlab-experiment tijdens het songfestival. Bij de repetities, de halve finales en de grote finale, in totaal negen shows, mogen nu per show maximaal 3500 mensen worden toegelaten. Dat is ongeveer 20 procent van de capaciteit van Rotterdam Ahoy.
Het aantal beschikbare kaarten was in vergelijking met de show van vorig jaar al drastisch verlaagd omdat de organisatie begin dit jaar besloot de Green Room op de arenavloer in te richten. Daardoor zijn er geen staanplaatsen. De prijzen variƫren van 44,75 euro voor een plekje op de tweede ring tijdens de repetitie tot 249,75 euro voor een plaats op de eerste ring tijdens de grote finale.
Gratis
Het totale aantal kaartjes ligt overigens hoger. Zo'n 3800 tickets zijn gratis beschikbaar gemaakt voor minderbedeelde Rotterdammers. Dat zijn er zo'n 800 minder dan in de oorspronkelijke situatie. Door middel van loting is bepaald wie er zijn afgevallen.
Tijdens het songfestival gelden voor de bezoekers strikte regels. Zo moet iedereen bij binnenkomst een negatieve coronatestuitslag laten zien, die niet ouder is dan 24 uur. Ook krijgen bezoekers van tevoren gezondheidsvragen via een speciale app. Iedereen met symptomen wordt verzocht thuis te blijven. Het publiek krijgt een zitplek toegewezen. Tijdens het lopen is een mondkapje verplicht.
Geen alternatief
Uitvoerend producent Sietse Bakker waarschuwde eerder tegen het ANP dat de kaartverkoop waarschijnlijk ook "heel snel" weer eindigt. "Het animo zal enorm zijn. Mocht je vorig jaar geen kaarten hebben gekocht, moet je wel heel veel mazzel hebben wil je nu nog een kaart kunnen bemachtigen." Wie vorig jaar wel een kaart had maar dit keer misgrijpt, heeft pech. De songfestivalorganisatie werkt niet aan een alternatief voor die groep.
Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden