logo songteksten.net

Disney-ontwerper verdedigt kritiek op Sneeuwwitje-attractie

Disney-ontwerper Jim Shull, die al ruim dertig jaar attracties heeft ontworpen in de Disney-parken, heeft gereageerd op de commotie die afgelopen week ontstond na de onthulling van het nieuwe ontwerp van de nieuwe darkride-attractie van Sneeuwwitje in Disneyland Anaheim.

In een lokale krant uit San Francisco werd onlangs een verhaal gepubliceerd over de nieuwe uitvoering van Snow White's Enchanted Wish, een darkride-attractie waarbij de bezoeker in een karretje door het verhaal van de Disneyfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen wordt gevoerd. Aan het einde is te zien hoe de prins Sneeuwwitje wakker kust, wat stuitte op weerstand van de journalist die het stukje schreef. Volgens haar kon het anno 2021 niet dat kinderen zo wordt geleerd dat het oké zou zijn om anderen te zoenen als zij daar zelf geen toestemming voor hebben gegeven.

Op Twitter verdedigt Shull zijn collega's die aan de attractie hebben meegewerkt. "Door de jaren heen kunnen culturele verschillen zich voordoen, maar we moeten wel erkennen dat de attractie accuraat is wat betreft het verhaal waar de film op gebaseerd is. Mensen mogen het verhaal natuurlijk niet leuk vinden, maar het ontwerpteam heeft het fantastisch gedaan!"

Laatst gewijzigd op: 4 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren