logo songteksten.net

Pete Philly heeft vertrouwen in debuutplaat One

(Novum) - Pete Philly wil met zijn nieuwe plaat laten zien dat hij er nog is. De 31-jarige muzikant werd bekend als zanger van het duo Pete Philly & Perquisite, maar ging daarna solo. Hij brengt vrijdag zijn debuutalbum One uit.

"Ik ben een soort kluizenaar geweest", vertelt Pete Philly aan Novum Nieuws. "Dat was nodig." Volgens de zanger en rapper maakte hij met Perquisite een heftige periode door. Het hiphopduo bracht twee albums uit en reisde de wereld rond voor optredens. Zijn kluizenaarsbestaan was een reactie op een extreme situatie. "Op een bepaald punt wil je niemand meer zien. Ik en Perquisite werden geleefd."

Philly, die op Aruba werd geboren als Pieter Philip Monzon, was van plan om een tijdje vakantie te nemen na de breuk met Perquisite in 2009. De zanger vertrok echter al snel naar onder meer New York en Londen om 'carrièredingen' te doen, zoals hij het zelf noemt. Hij werkte aan het muziekproject Open Loops, waarbij hij fans gratis nummers gaf via zijn website en ging aan de slag met zijn soloplaat.

Volgens Philly is One, een 'introspectieve plaat', het begin van een nieuwe fase in zijn leven. "Het is heel erg mijn ding. Ik ben ook heel erg trots op wat ik met Perquisite heb bereikt, maar we zaten te veel op elkaars lip." Het duo won verschillende prijzen, waaronder een Zilveren Harp, en scoorde een bescheiden hit met het nummer Mystery Repeats.

Pete wil het met zijn solocarrière een stuk rustiger aan gaan doen. "Met Perquisite wil ik altijd alles tegelijkertijd. Ik was nooit waar ik wilde zijn." Hij gaat in oktober en november toeren in onder meer Nederland, Duitsland en België. Philly belooft dat zijn show eerdere shows van Pete Philly & Perquisite 'omver gaat kegelen'. "Qua groove, qua muzikaliteit, qua alles. Een sporter kan op een bepaald punt niet meer zo hard rennen, maar in de muziek werkt het anders. Een muzikant verstaat zijn vak met de jaren steeds beter."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren