logo songteksten.net

Heavymetalconcert in tuinen Élysée na verloren weddenschap Macron

Miljoenen Fransen hebben zondag via YouTube een heavymetalconcert in de tuinen van het Élysée-paleis bekeken. President Emmanuel Macron had dat georganiseerd na een weddenschap met twee komieken.

In februari beloofde het Franse staatshoofd de komieken McFly en Carlito in het presidentieel paleis te verwelkomen als een video van de twee YouTubers waarin het afstand houden werd gepropageerd meer dan 10 miljoen keer zou worden bekeken.

De twee YouTube-beroemdheden, met zo'n 6,5 miljoen volgers, wonnen de weddenschap en mochten daarom een video van 36 minuten maken in het Élysée. Binnen enkele uren nadat die op YouTube was verschenen, was die al 2,7 miljoen keer bekeken.

Ultra Vomit

Macron en de makers wisselen in de video verhalen uit en maken uiteindelijk een wandeling door de paleistuinen. Daar voert de Franse band Ultra Vomit een hardrockversie uit van het slaapliedje Une souris verte (Een groene muis).

In de afgelopen maand steeg Macrons populariteit in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar met zo'n 8 procent, tot 51 procent in totaal. Macrons populariteit onder jongeren is daarmee hoger dan zijn gemiddelde populariteitscijfer van 40 procent, kwam naar voren uit een peiling van de krant Journal du Dimanche.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren