logo songteksten.net

Songfestivalregisseurs: alles ging goed in de finale

Regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos zijn na de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdag trots en opgelucht. Volgens de mannen is er helemaal niets misgegaan tijdens de show in Rotterdam Ahoy.

"Gisteren gebeurde er iets magisch bij de hele ploeg: iedereen steeg boven zichzelf uit en alles, werkelijk alles, ging goed", zei Kaart zondagavond in de talkshow Humberto. "Je weet dat je 200 miljoen kijkers hebt en als heel veel niet goed was gegaan dan had ik hier niet gezeten vanavond."

Collega Pos hield zich vooral bezig met de opening en de intervalacts. "Wat gisteren gebeurde met Glennis: het dak ging er werkelijk af", zei hij over de pauze-act van Glennis Grace, Afrojack en Wulf waarbij het door 'augmentend reailty' leek alsof het optreden deels plaatsvond vanaf de Erasmusbrug. "Ik heb zelf ook nog steeds kippenvel. De hele hut ging zo uit zijn plaat."

Een dingetje

Glennis zelf was voorafgaand aan het optreden erg zenuwachtig. "Sowieso omdat ik anderhalf jaar bijna niks heb gedaan natuurlijk en dan sta je ineens op zo'n mega groot podium." Door de zenuwen had ze "een aanloop" nodig bij het nummer Titanium van David Guetta en Sia. "Voor mij was het best wel heel erg laag het begin en dan je zenuwen en je focus die je moet behouden: dat vond ik best wel een dingetje."

De zangeres herpakte zichzelf en eindigde het nummer op aandringen van musical director Eric van Tijn met een hoge noot. Van Tijn vond het geslaagd. "Er zijn maar heel weinig mensen, ook in andere landen, die die noten kunnen halen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren